Pari viikkoa sitten istutin litsit isoon purkkiin, kaikki samaan, ja siirsin nurkasta lähemmäs ikkunaa. Hyvin ovat viihtyneet vaikka kasvu onkin hidastunut viileämmän sijoituspaikan myötä, aiemmin riippuneet lehdetkin ovat nousseet vaakatasoon. Viidestä siemenestä neljä on tehnyt taimen ja viidennen odotan nousevan pinnalle hetkenä minä hyvänsä, juuret olivat ainakin hyvät silloin kun vaihdoin purkit. Kohta minulla on siis minikokoinen litsimetsä :)

Litsimetsä

Papaijatkin selviytyivät siirrosta hyvin ja ovat kasvaneet isommiksi kuin koskaan aiemmin! Kaikki kolme tekevät jo ensimmäistä kunnon lehteä sirkkalehtien jälkeen. :) Toivottavasti mikään itsemurhavietti ei iske niihin tällä kertaa...

Laitoin taannoin multaan myös inkiväärin, siis koko juurakon sitä sen kummemmin pilkkomatta. Kesti pari viikkoa ennenkuin mullassa näkyi mitään, mutta sitten pinnalle ilmestyi juuri (jota ensin luulin taimen aluksi :P) sekä paria päivää myöhemmin sentin mittainen "törö" joka nyt on kasvanut jo parisenttiseksi. Ainut ongelma on se, että tämä ainoa alku on ihan kiinni ruukun reunassa ja koko loppu ruukku on siis tyhjää :D Toivottavasti inkivääri innostuisi tekemään alkuja enemmänkin, kokonaisuutta tasapainottamaan.

Inkivääri