Hmm... Kerran vuodessa on hyvä päivittää blogi. :D Tällä hetkellä on tekeillä elämäni toinen villapaita, ensimmäinen jäi kesken luultavasti sen takia, että pelkkä oikein-nurin-neulominen oli tylsää.  Olen kuolannut jo pitkään Novitan sammaleenvihreää Mambo-lankaa -siitä tulisi aivan ihana palmikkoneule-  mutta hinta vain on opiskelijan kukkarolle turhan kallis... Niinpä marssin Minimaniin heti kun huomasin, että siellä on Mambo-lankaa tarjouksessa 2e/kerä (tosin vain tietyt värit jotka poistuivat valikoimasta) ja sieltä lähtikin mukaan 10 kerää puolukanpunaista lankaa. :)

Kiva perusohe paidalle löytyi Suuri Käsityö lehdestä (8/06) ja sopiva palmikkomalli Annukka Mikkolan Käsityön pikkujättiläinen-kirjasta. Sydänpalmikko on siis alunperin peitosta eikä paitaa muutenkaan tuntisi mainitusta ohjeesta tehdyksi, aina pitää soveltaa vähäsen. :D Tällä hetkellä valmiina on paidan etukappale ja takakappaletta kymmenisen senttiä. Hihat ajattelin tehä kennoneuleella, saa nähdä minkälaiset niistä tulee...Huomasin jälleen myös sen, että kaikki työt joissa tarvitsee vähänkin paksumpia puikkoja (työssä löysästä käsialasta johtuen kutoset), kannattaa tehdä bambupuikoilla! Ne vaan on paljon paremmat, eikä kädetkään väsy yhtä nopeasti kuin reilusti painavammilla "tavispuikoilla". :)

 

Tarkkasilmäinen ehkä huomaa, että toiseksi ylimmän sydämen yläosa eroaa hieman muista vastaavista, mutta onhan jokaisessa aidossa persialaisessa matossakin yksi virhe... ;) Muutenkin Mambo on lankana sellaista, että se ei juuri anna virheitä anteeksi - jokainen silmukka piirtyy näkyviin tarkkana kuin naapurin mummo kontatessasi kotiin aamuviideltä. Tässä vielä lähikuva yksittäisestä sydämestä:

Jään seuraamaan jännityksellä valmistuuko ensimmäinen omatekemäni villapaita vielä tänä vuonna. :)